Home Ukraine Україна — українською Приміщення Шевченківського суду Києва охороняв завгосп, доки відбувалася "ротація" нацгвардійців

Приміщення Шевченківського суду Києва охороняв завгосп, доки відбувалася "ротація" нацгвардійців

86
0
SHARE

МВС і ВРП обмінялися різкими заявами після того, як із приміщення суду зникли державні охоронці.
Шевченківський районний суд столиці залишився без охорони після того, як поліцейські зранку залишили свій пост без пояснень. Натомість Арсен Аваков у соцмережах запропонував забрати від судів поліцейських та нацгвардійців після того, як Феміда відпустила на волю чоловіка, який поранив копа під час засідання у справі про одеського мера Труханова, йдеться в сюжеті ТСН.19:30 .
“Десь об 11:30 охорона пішла, нічого не сказавши. Залишили свій пост”, – твердить завгосп, який заступив на неочікуване охоронне чергування. При цьому Олександр Панібрат розуміє, що небагато чим зуміє допомогти в разі надзвичайної ситуації, адже зброї в нього нема, як і відповідних навичок. “Я завгосп. Вільні люди по черзі міняються – стоїмо, охороняємо, записуємо”, – пояснив він.
Речник міністра внутрішніх справ Артем Шевченко пояснює, що роздратування Авакова не є підставою для зняття охорони, натомість юридичні передумови цьому справді існують. “Функція охорони судів – це тимчасова функція Нацполіції і Нацгвардії. Цим має опікуватися спеціальна служба судової охорони, яка чомусь досі не створена”, – наголосив він.
Судову охорону мали би створити ще торік, проте у Вищій раді правосуддя скаржаться на дефіцит охочих захищати суддів. “Зараз судова адміністрація займається пошуком кадрового складу, який має це здійснювати. Створити таку службу в межах всієї України за короткий термін майже неможливо”, – твердить голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Continue reading...