Home Ukraine Україна — українською Турчинов розповів, на скільки кілометрів ЗСУ просунулися в Донбасі минулого року

Турчинов розповів, на скільки кілометрів ЗСУ просунулися в Донбасі минулого року

239
0
SHARE

Українські військові продовжують повертати під контроль України окуповані райони Донбасу
Терористи не змогли змінити лінію розмежування та відбити повернені під контроль України населені пункти.
Турчинов розповів про успіхи українських військових в Донбасі
© Facebook/Александр Турчинов
Військовослужбовці Збройних сил України минулого року просунулися у зоні проведення антитерористичної операції на десять і більше кілометрів і значно покращили власні позиції, повідомив в інтерв’ю ” Громадському ” секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов.
“Про це приємно говорити, що і 2016-й, і 2017-й роки відрізнялися від минулих тим, що ми не віддали жодного метра своєї землі. Більше того, наші підрозділи по деяких напрямках просунулись на 10 і більше кілометрів і покращили свої позиції. Це факт”, – розповів журналістам Турчинов.
Російсько-окупаційні війська намагались відбити відвойовані українськими військовими території, але усі їхні спроби змінити конфігурацію на лінії розмежування не були вдалими, наголосив секретар РНБО.
“Вони не змогли ані відбити жодний із населених пунктів, ані просунутись вперед. Навпаки, ще раз хочу підкреслити, наші військові покращили свої позиції, і сьогодні на окупованій території немає сил, які могли змінити ту лінію розмежування, яка сьогодні склалась”, – підкреслив він.
Читайте також: Закон про реінтеграцію Донбасу розширює можливості ЗСУ протидіяти російській агресії – Турчинов
Нагадаємо, 24 листопада 2017 року Збройні сили України відтіснили бойовиків і взяли під контроль села Травневе Бахмутського району та Гладосове Горлівського району Донецької області, які перебували в “сірій зоні”. У Травневому українські військові розгорнули тимчасовий гуманітарний центр для вирішення нагальних проблем місцевого цивільного населення.

Continue reading...