Home Ukraine Україна — українською Українські консули відвідали незаконно утримуваного в Росії Павла Гриба

Українські консули відвідали незаконно утримуваного в Росії Павла Гриба

226
0
SHARE

Належного лікування в російському СІЗО хлопець досі не отримує. Проте цього разу правоохоронці дозволили спілкуватись українською.
Належного лікування в російському СІЗО хлопець досі не отримує. Проте цього разу правоохоронці дозволили спілкуватись українською.
Цього разу політв’язень зміг поспілкуватись з консулами українською
Викраденого і незаконно утримуваного в Росії українця Павла Гриба відвідали консули, повідомила спікер Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца.
За словами речниці МЗС, у російському СІЗО консулами дозволили спілкуватись із Павлом українською. Раніше правоохоронці вимагали спілкування під час зустрічей виключно російською, а також фільмували самі зустрічі на відеокамеру.
“Сьогодні відбулась зустріч українського консула з незаконно утримуваним в РФ Павлом Грибом. Вперше, завдяки консулам, зустріч відбулась українською мовою”, – написала Беца на своїй сторінці у Twitter.
Сьогодні відбулась зустріч укр консула з незаконно утримуваним в РФ П. Грибом. Вперше, завдяки консулам, зустріч відбулась українською мовою
— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) February 22,2018
Проте в російському СІЗО юнак досі не отримує належного лікування. Хлопець має інвалідність и змушений приймати підтримуючі препарати.
“Належного лікування Павло Гриб не отримує. Вимагаємо доступ українських лікарів до політв’язня. Вчергове вимагаємо від РФ звільнити Павла”, – резюмувала речниця МЗС.
Належного лікування П. Гриб не отримує. Вимагаємо доступ укр лікарів до політв’язня. Вчергове вимагаємо від РФ звільнити Павла
— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) February 22,2018
Читайте також: Суд відновив слідство щодо зникнення Гриба в Білорусі
Раніше російський омбудсмен повідомила про те, що лікарі оглянули Павла і взяли під диспансерне спостереження за фактом наявних у нього хронічних захворювань. Вона також заявляла про те, що хлопець лікується амбулаторно, а препарати для лікування йому надаються “у відповідності до рекомендацій лікарів і наявних захворювань”. Російські медики визнали його здатним залишатися під вартою в СІЗО.
Нагадаємо, 24 серпня на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб.

Continue reading...