Home Ukraine Україна — українською У Нідерланах ініціювали скасування закону, що блокував асоціацію України з ЄС

У Нідерланах ініціювали скасування закону, що блокував асоціацію України з ЄС

280
0
SHARE

Нідерланди скасовують блокуючий асоціацію України з ЄС закон
Нижня палата парламенту проголосувала за скасування закону, тепер черга за верхньою палатою.
Нижня палата парламенту Нідерландів проголосувала за скасування закону про консультативні референдуми
В Нідерландах нижня палата парламенту проголосувала за скасування закону про консультативні референдуми, який заблокував угоду про асоціацію України з Євросоюзом в 2016 році, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на нідерландське видання NOS.
Законопроект, що регулює скасування закону, схвалили 76 депутатів із коаліційних фракцій. Проти проголосували 69 опозиційних депутатів.
Через кілька тижнів закон про скасування буде розглянуто в сенаті. Як зазначає видання, урядові партії мають сильне більшість у верхній палаті парламенту.
Читайте також: Україна і Нідерланди будуть обмінюватися інформацією по справі про MH-17
Раніше повідомлялося, що нова правляча коаліція в Нідерландах хоче скасувати закон, який став причиною проведення референдуму про ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Переговори щодо Угоди про асоціацію велися з 2007 по 2011 роки. Документ був підписаний 21 березня і 27 червня 2014 року. Значна частина Угоди про асоціацію застосовувалася тимчасово з 1 листопада 2014 року, а з 1 січня 2016 року була застосована поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі.

Continue reading...