Home Ukraine Україна — українською Оскар 2018. Кращий анімаційний повнометражний фільм Таємниця Коко

Оскар 2018. Кращий анімаційний повнометражний фільм Таємниця Коко

221
0
SHARE

Як пройшла церемонія вручення премії Оскар 2018 в номінації кращий анімаційний повнометражний фільм. Лауреатом кінопремії став Тайна Коко. У цій категорії також були номіновані Бебі-бос, Годувальниця, Ван Гог. З любов’ю, Вінсент, Фердинанд
У цьому році в номінації “Кращий анімаційний фільм” були представлені 5 мультфільмів, які однозначно варто подивитися кожному
Вже 90-я за рахунком церемонія вручення нагород премії Оскар за заслуги в галузі кінематографу за 2017 рік відбулася в цьому році трохи пізніше, ніж зазвичай, а саме – 4 березня 2018 року. Зазначимо, що дату проведення церемонії визначає Американська Кіноакадемія. При цьому номінанти були оголошені ще 23 січня 2018 року.
Другий рік поспіль церемонію Оскар проводив американський телеведучий і комік Джиммі Кіммел. Урочисті нагородження проходили у театрі “Долбі” в Голлівуді, Лос-Анджелес.
Серед десяти основних категорій церемонії вручення нагород премії Оскар – категорія “Кращий анімаційний повнометражний фільм”.
Цього року кращим повнометражним анімаційним фільмом став мультфільм “Таємниця Коко”.
Лі Анкріч і Дарла К. Андерсон
Це повнометражний комп’ютерний анімаційний музичний фільм 2017 року, створений американською студією Pixar Animation Studios і випущений компанією Walt Disney Pictures.
Головних героїв картини озвучили Ентоні Гонзалез, Гаель Гарсіа Берналь, Бенджамін Бретт, Рені Віктор і Ана Офелиа Мургуйя.
Концепція фільму заснована на мексиканському святі День мертвих. Pixar приступила до створення картини в 2016 році. У пошуках натхнення Анкріч разом з членами знімальної групи провели дослідницьку експедицію в Мексику. Образи скелетів у фільмі були перероблені, щоб надати їм привабливість. Композитор Майкл Джаккіно, який працював над попередніми картинами Pixar, повернувся до роботи над написанням музики.
Афіша мультфільму
Також в цій категорії були номіновані такі анімаційні фільми:
• Бебі-бос
Том Макграт і Енн Ремсі Найто
Це американський мультфільм режисера Тома Макграта, знятий по однойменній книзі Марли Фрейзі про хлопчика Тіма, що відкриває для себе змову, яку організував директор компанії Puppy Co, який прагне знищити любов у всьому світі.

Continue reading...