Home Ukraine Україна — українською «Сприйняли, як ляпас від України»: в українському МЗС пояснили причину розірвання контрактів...

«Сприйняли, як ляпас від України»: в українському МЗС пояснили причину розірвання контрактів «Газпрому» з Києвом

291
0
SHARE

Росія сприйняла програш свого газового монополіста Газпрому в Стокгольмському арбітражі як ляпас від України
Про це заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сказала в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє УНІАН.
«18 березня в Росії мають відбутися вибори, і програш «Газпрому» українській компанії сприймається, як ляпас, тому відразу була дуже емоційна реакція. І я думаю, що ні в кого немає питань, чому ця реакція була саме такою», – сказала Зеркаль.
Вона пояснила: «Якщо зараз порахувати в часі, скільки буде тривати процедура нового арбітражу (про намір «Газпрому» розірвати чинні контракти з «Нафтогазом», – ред.), то зрозуміло, що вона займе стільки часу, скільки (потрібно) до закінчення контракту як мінімум (контракти між «Газпромом» і «Нафтогазом» закінчуються 31 грудня 2019 року, – ред.)».
Як писав «Вголос», після того як «Газпром» програв судову тяганину з «Нафтогазом» у Стокгольмському арбітражі, згідно з рішенням якого він повинен виплатити українській компанії 2,56 млрд дол.

Continue reading...