Home Ukraine Україна — українською Цукерберг визнав провину Facebook у витоку персональних даних користувачів

Цукерберг визнав провину Facebook у витоку персональних даних користувачів

359
0
SHARE

Засновник соцмережі зазначив, що Facebook перегляне відносини зі сторонніми розробниками.
“Ми несемо відповідальність за захист ваших даних, і якщо ми не можемо цього забезпечити, тоді ми не заслуговуємо на те, щоб вас обслуговувати. Я працював, щоб точно зрозуміти, що сталося, і як переконатися, що це не відбудеться знову. Доброю новиною є те, що найважливіші кроки, спрямовані на те, щоб запобігти тому, що відбуваються сьогодні, ми вже здійснили кілька років тому. Але ми також робили помилки, нам ще більше треба зробити”, – написав Цукерберг на своїй сторінці у Facebook.
Далі засновник соцмережі навів хронологію подій навколо витоку даних користувачів.
У 2013 році дослідник з Кембриджського університету на ім’я Олександр Коган створив додаток тестування особистості. Її встановили близько 300 000 людей, які поділилися з додатком своїми даними, а також деякими даними своїх друзів.
Читайте також Скандал із Facebook: Цукерберга викликали дати свідчення у британському парламенті
“З огляду на те, як наша платформа працювала на той час, це означало, що Коган мав можливість отримати доступ до десятків мільйонів даних своїх друзів”, – зазначив Цукерберг.
У 2014 році Facebook змінив функціонування своєї платформи, щоб різко обмежити доступ зловмисних додатків до інформації користувачів соціальної мережі.
“Найголовніше те, що такі додатки, як додаток Когана, більше не можуть запитувати дані про друзів особи, якщо її друзі також не дозволили надати свої дані. Ми також вимагали, щоб розробники одержували схвалення від нас, перш ніж вони могли надіслати будь-які конфіденційні дані від людей.

Continue reading...