Home Ukraine Україна — українською Двоє моряків судна "Норд" після втечі з України опинилися в окупованому Криму...

Двоє моряків судна "Норд" після втечі з України опинилися в окупованому Криму – адвокат

308
0
SHARE

Двоє моряків “Норда”, які втекли з України, вже у Криму – ЗМІ
Двоє членів екіпажу судна “Норд”, які виїхали з України за допомогою російських паспортів, вже прибули до окупованого Криму.
Про це заявив їхній адвокат Олександр Руденко, передає ТАСС .
“Двоє членів екіпажу вже в Криму, вони прибули туди з Москви. У них все в порядку. Вони щасливі, що позбулися жахливого періоду в своєму житті”, – сказав він.
За словами адвоката, решта сім моряків перебувають в Україні. У них вилучили паспорту і вони не мають документів, за якими можна залишити українську територію.
Раніше Держприкордонслужба України повідомила, що двоє членів екіпажу судна “Норд” виїхали до Білорусі за допомогою російських паспортів. Чоловіки вилетіли з України у четвер, 19 квітня, о шостій ранку з аеропорту “Жуляни”. Вони покинули країну як громадяни Російської Федерації за допомогою паспортів, виданих консульством у Харкові.
Вже о 15:20 до Мінська намагалися виїхати ще семеро членів екіпажу “Норда”. Проте їх не випустили із країни з російськими паспортами, адже існує сумнів у законності їх видачі.
Членам екіпажу судна пропонують підтвердити громадянство України у міграційній службі і виїхати на постійне місце проживання на законних підставах.
Нагадаємо, 25 березня в українських водах Азовського моря прикордонники затримали судно з окупованого Криму, яке займалося рибальством під прапором Російської Федерації.

Continue reading...