Home Ukraine Україна — українською Країни "Великої сімки" підтримують санкції проти Росії та позицію України щодо миротворців

Країни "Великої сімки" підтримують санкції проти Росії та позицію України щодо миротворців

263
0
SHARE

Україна вперше взяла участь у заходах “Великої Сімки”.
Країни “Великої сімки” підтримують продовження санкцій проти Росії через її дії в Україні. Про це повідомляється у Twitter МЗС Канади.
” Міністр Фріланд і інші глави МЗС країн G7 підтвердили спільну повагу до світового порядку, заснованого на нормах міжнародного права, в тому числі у питанні територіальної цілісності. Санкції проти Росії через її неприйнятні дії в Україні продовжаться”, – йдеться у повідомленні.
Також міністри закордонних справ країн G7 та Павло Клімкін обговорили миротворчу місію на Донбасі. Як зазначив голова МЗС України, колеги розділяють українську позицію у цьому питанні.
“Обговорюючи формат миротворчої операції усі погодилися, що ми маємо керуватися логікою, коли спочатку досягається базова безпека (важка зброя мусить не працювати і суворо контролюватися), потім контроль над окупованими територіями, поліцейський компонент і тільки потім – підготовка до виборів”, – цитує Клімкіна “Укрінформ” .

Continue reading...