Home United States USA — IT De bästa VR-spelen 2018: de 29 bästa VR-spelen för PC, konsol och...

De bästa VR-spelen 2018: de 29 bästa VR-spelen för PC, konsol och mobil

269
0
SHARE

Virtuell verklighet må vara ett futuristiskt koncept, men årets bästa VR-spel är redan här.
De bästa spelen inom virtuell verklighet (VR) blir bara bättre och bättre. För två år sedan kändes framtiden inom VR tvivelaktig, men utvecklarna har fortsatt att pumpa ut nya VR-spel som får oss att tappa andan gång på gång. Med lägre priser på Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR (artiklar på engelska), är det dessutom enklare än någonsin att bege dig till nya virtuella världar.
Vi väntar fortfarande på att Triple-A-utvecklare verkligen ska lägga ned sig på en VR-titel som byggs upp från grunden, men det finns ingen brist på mindre utvecklare som redan gör fantastiska spel för VR. Några större företag börjar åtminstone rikta sin uppmärksamhet mot VR, genom att portera över populära titlar som Skyrim.
Eftersom marknaden för VR växer allt snabbare, kan du förvänta dig att se nya titlar ersätta de gamla som de bästa VR-spelen på marknaden. Se därför till att gå tillbaka till den här artikeln, för att se vart de hamnar bland våra favoriter. För nuvarande är detta enligt oss de bästa VR-spelen under 2018. Alla är definitivt värda en titt om du har ett headset, varav vissa är värda att gå ut och köpa allt du behöver för att få en ultimat upplevelse.
Oavsett om du är känslig för illamående i VR eller inte, finns det något för alla. Det är dags att greppa tag i ditt VR-headset och göra dig redo för en åktur med de bästa VR-spelen på marknaden.
Robo Recall är en av de mest polerade spelupplevelserna för VR. Det utspelar sig i en futuristisk värld full av robotar och allt är frid och fröjd, tills en AI blir galen och smittar alla robotar. Detta efter att den upptäckt internet och dess enorma utbud av kattvideor. Nämnde vi att spelet skapades av samma studio som Borderlands?
Den ena halvan av Robo Recall är ett komiskt spex, där du har som uppgift att “recalla” (läs: utplåna) alla trasiga robotar. Den andra halvan är ett galet skjutspel, där robotsvärmar attackerar och du är tvungen att använda din kreativitet för att döda dem. Till hands har du ett arsenal av uppgraderbara vapen samt din praktiska förmåga att kunna teleportera och sakta ned tiden.
Det finns inget som går att jämföra med känslan när du greppar tag i en robot och använder den som en sköld i vänster hand, samtidigt som du kastar vapnet i höger hand på en fiende, fångar det igen när det studsar från deras ansikte och skjuter. Trots den höga intensiteten, är detta ett ganska behagligt spel för dem som är känsliga för att bli åksjuka i VR.
Även om Robo Recall är exlusivt för Oculus, är det så bra att det definitivt är värt mödan för HTC Vive-ägare att lista ut hur de kan spela Oculus spel (artikel på engelska).
Echo Arena är en helt ny sport som uppfunnits enbart för VR och är dessutom helt gratis för dem som äger Oculus Rift. I spelet svävar olika robotlag runt tyngdlöst och försöker fånga en skiva och samla poäng genom att kasta in skivan i motståndarlagets mål.
Det kanske låter som ett simpelt spel, men blir briljant tack vare hur spelarna kan interagera med varandra. Med hjälp av Oculus Touch-kontrollerna, kan spelare boxas med spelare i motståndarlaget och stunna dem med ett slag på huvudet. En annan funktion i spelet låter dig greppa tag i andra spelare och kasta dig själv framåt från dem, för att uppnå otroliga hastigheter. Det är en galen sport som skiljer sig från allt annat vi tidigare spelat och är ett utmärkt spelval, speciellt med tanke på att kostnaden är noll kronor.
Vid det här laget borde Skyrim inte behöva någon introduktion. Det har lanserats, lanserats och lanserats igen. Den här gången är det dags för Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR att lansera spelet och erbjuder därmed det största äventyrsspelet du någonsin sett i VR.
Det är inte bara möjligt att återuppleva grundspelet i VR, utan även expansionspaketen Dawnguard, Hearthfire och Dragonborn. Även om Skyrim VR inte är helt perfekt, bland annat på grund av lite utdaterad grafik (som kan förbättras med moddar) och på grund av att spelet inte är gjort för VR från grunden, är det fortfarande ett äventyr som utan tvekan är värt att prova på.
Sprint Vector är unikt bland racingspel, då du får ett helt träningspass när du spelar det. I spelet tvingas du spela rollen som en racingförare (din karaktär blir bokstavligen bortförd och tvingad att tävla) på en rad olika utomjordiska världar. Du måste faktiskt svinga runt med armarna i verkligheten för att din karaktär ska accelerera och nå topphastigheterna som krävs för att vinna.
Sprint Vector har en färgglad stil och innehåller Mario Kart-liknande power-ups som ger dig små fördelar under tävlingarna. Om du vill ha lite roligt och röra på dig samtidigt, är Sprint Vector ett utmärkt val. Vi var helt slut i armarna efter några lopp och våra fitness trackers hade applåderat oss om vi kört igenom samtliga av spelets 21 banor.
Även om möjligheterna för övertygande mobila VR-spel hamnar i skuggan av PC- och konsolversionerna för VR, finns det fortfarande några bra alternativ för dem som har Samsung Gear VR. End Space är ett bra exempel på detta. Spelet placerar dig i ett rymdskepp och låter dig utkämpa luftstrider som påminner om dem i Eve: Valkyrie.
VR är väl anpassat för spel som involverar en cockpit av något slag, eftersom kontrollbrädan skymmer din sikt något. Detta gör upplevelsen mycket otäckare och mer spännande. Skaparna av End Space är medvetna om detta och levererar.
Efter vad som kändes som en evighet, kom Moss äntligen ut till PlayStation VR i februari 2018. Hjältinnan Quill i den här berättelsen må vara pytteliten (och har en svans och musöron), men gnagar-protagonisten använder sin storlek till sin fördel genom att ge spelaren samma perspektiv som hon själv har.
Det är ett familjevänligt VR-äventyr, där du guidar Quill genom skogar och ruiner, leder henne förbi fiender och tar direkt kontroll över delar i miljön för att lösa pussel. Syftet är att rädda Quills farbror. Genom att ge dig kontroll över både en karaktär och ge dig ett allsmäktigt inflytande över hennes omgivning, utnyttjar spelet möjligheterna med VR perfekt.
Det må vara över trettio år gammalt, men Elite franchisen lever fortfarande kvar, detta tack vare skaparen David Brabens kamp för att återfå dess rättigheter.
Detta spel har med delar från det första spelet, som till exempel byteshandeln, utforskningen och combatsystemet i ett enormt universum. Trots att spelets handling utspelar sig år 3304, är Elit: Dangerous verkligen ett Elite-spel som passar in bland resten av 2000-talets spel.
Nämnde vi förresten att spelet är en massmultiplayer? Att utforska nya områden har aldrig känt så socialt och anslutet. Elite: Dangerous är definitivt ett spel som upplevs bäst online och i VR.
Förutsatt att du känner någon som är villig att skriva ut den 23-sidor långa manualen, är Keep Talking and Nobody Explodes nästa Mario Party, åtminstone i den meningen att det kommer få alla dina vänner att hata dig. Det är utvecklat av Steel Crate Games och kräver en hel del uppmärksamhet mellan rekommenderade 2 till 6 spelare. Under tiden som en spelare försöker desarmera en bomb, är de övrigas uppgift att ge tydliga instruktioner om hur det ska göras.
Detta kräver intensivt samarbete mellan dig och dina vänner. Därför är Keep Talking and Nobody Explodes ett roligt spel tillsammans med rätt personer och ännu roligare i VR, med antingen Samsung Gear VR eller ett Oculus Rift-headset. Kom ihåg att det är valfritt att använda en gamepad med Gear VR-versionen, medan Oculus Rift versionen kräver att du använder en kontroller.
Vid år 2050 kommer karriärval som “kock” och “mekaniker” förmodligen inte finnas längre, eftersom de ersatts av programmerare och den AI de skapar. Job Simulator har tagit på sig uppgiften att samla moderna jobb i ett slags museum, som går att upplevas av spelaren i form av simulatorer.
Detta betyder såklart att museet, som även är en nöjespark, drivs av robotar som inte riktigt kommer ihåg hur saker och ting ska göras. Kockar mikrar till exempel en brödskiva toppad med ett ostblock när de ska göra pizza. Det finns totalt fyra yrken att välja mellan: Office Worker (kontorsarbetare), Gourmet Chef (gourmetkock), Store Clerk (expedit) och Auto Mechanic (bilmekaniker) som var och en har en unik och sardonisk tvist.
Spelmekaniken i Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality liknar Owlchemy Labs senaste VR-spel Job Simulator väldigt mycket.
Det är ett ganska enkelt pussel- och äventyrsspel, men som även har spelmekanik som låter dig kombinera föremål i omgivningen för att lösa pussel. Det har dessutom samma vassa humor, som gör Job Simulator till en så minnesvärd VR-upplevelse. Det blir ännu bättre tack vare Justin Roilands medverkan, som gör rösterna till både Rick och Morty i tv-serien.
Om Virtual Rick-ality är en minnesvärd upplevelse beror helt och hållet på om du tycker om serien eller inte. Om du sett serien tidigare och tycker om den, är det definitivt värt att även prova på VR-spelet. Om du inte sett serien ännu eller har sett den men inte är något fan, kan du skippa Rick and Morty Simulator.
Med tanke på att även en större del av de bästa VR-spelen är i byte-storlek, är Resident Evil 7: Biohazard ett uppfriskande (men skräckinjagande) tillskott. Trots möjligheten att spela det på både PC, Xbox One och PlayStation 4, är detta seriens första titel som tydligt designades med virtuell verklighet i åtanke. Till skillnad från de tidigare titlarna, spelas Resident Evil 7 nämligen ur ett förstapersonsperspektiv.
Förmoda inte att du kan springa och skjuta din väg fram genom spelet, Capcom har nämligen tagit franchisen tillbaka till sina skräckrötter med Resident Evil 7. Det betyder att du måste tänka taktiskt över hur du ska överleva möten med spelets otäcka och galna fiender. Du spelar som Ethan Winters som bor i Dulvey i Louisiana, vars partner försvunnit tre år tidigare. Ditt uppdrag blir att undersöka ett gammalt övergivet hus i ett försök att hitta henne.
Stora delar av spelet utspelar sig på en och samma plats, så förvänta dig ingenting alltför kaotiskt, förutom en generös mängd jump-scares.
Kommer du ihåg det tidigt lanserade spelet till Nintendo 64, där du svävade genom molnen och flög genom ringar för att klara uppdragen? Eagle Flight liknar Pilotwings, fast du spelar som en örn istället för en obehaglig karikatyrmänniska.
Spelet finns tillgängligt för Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR. Ubisofts VR-debut Eagle Flight ger spelare chansen att ta till skyarna och utforska Paris som aldrig förr: 50 år efter att mänskligheten dött ut. Något som är ännu bättre, är att du kan spela tillsammans med vänner och tävla i intensiva luftstrider i flerspelarläget.
Även om franchisen redan funnits med på en rad olika plattformar, är Batman: Arkham VR uppföljaren till Arkham Knight som ingen förväntade sig. Efter att Rocksteady Studios meddelade att den tredje titeln i Batman Arkham-universumet skulle bli den sista, dröjde det inte länge för utvecklaren att tillkännage denna PlayStation VR-exlusiva titeln (som senare skulle komma ut till alla tre headsets).
Batman: Arkham VR lutar mer åt en självständig detektivhistoria, än en uppföljare till de tidigare Arkham-spelen. Du kommer inte banka skurkar medvetslösa i en VR-version av Rocksteadys kännetecknande combatsystem. Du kan dock förvänta dig något som liknar ett 90-minuter långt expansionspaket, till en bråkdel av priset för de övriga spelen.
Det är för tillfället ganska tomt på långa VR-upplevelser och det är en anledning till varför Arizona Sunshine är en sådan njutbar upplevelse.
Spelet äger rum i ett zombiedrabbat vilda västern, är uppfriskande långt och står i stark kontrast till de mer arkadliknande upplevelserna som många andra spel erbjuder.

Continue reading...