Home Ukraine Україна — українською МЗС України висловило протест Росії через викрадення делегата Курултаю Егіза

МЗС України висловило протест Росії через викрадення делегата Курултаю Егіза

279
0
SHARE

Українські дипломати факт викрадення долучать до меморандуму з усіма доказами злочинів РФ з часу початку агресії Криму у 2014 році, який Україна має передати в Міжнародний суд ООН.
Міністерство закордонних справ України висловило протест Російській Федерації через викрадення в окупованому Криму делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза.
Про це повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца у мікроблозі Twitter.
“Гібридна депортація в дії. Висловлюємо протест у зв’язку з викраденням окупантом делегата Курултая А. Егіза. Порушимо в Міжнародному суді ООН”, – заявила речник.
Водночас у коментарі УНІАН вона зазначила, що українське зовнішньополітичне відомство вважає, що окупаційна російська влада намагається залякати кримських татар в анексованому Криму. У зв’язку з цим українські дипломати висловлюють рішучий протест Росії через затримання Егіза.
Читайте також У Сімферополі заарештували кримськотатарського активіста Мустафаєва
“Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Росії у зв’язку з затриманням, побиттям і вивозом у невідомому напрямку делегата Курултаю кримськотатарського народу та брата члена Меджлісу кримськотатарського народу Абдурамана Егіза Асана Егіза.

Continue reading...