Home Ukraine Україна — українською Рятувати перемовини між Трампом і Ким Чен Ином взявся президент Південної Кореї

Рятувати перемовини між Трампом і Ким Чен Ином взявся президент Південної Кореї

156
0
SHARE

Ким Чен Ин і Дональд Трамп і далі витримують театральну паузу. Поки вони мовчать, у їхньому оточенні роблять щоразу нові заяви.
Ким Чен Ин і Дональд Трамп і далі витримують театральну паузу. Поки вони мовчать, у їхньому оточенні роблять щоразу нові заяви.
Чи розпочнеться відлига на Корейському півострові після перемовин між Пхеньяном та Вашингтоном – із США дізнавався власний кореспондент телеканалу ZIK.
Для журналіста американського телеканалу CNN Віла Риплі поїздка у Північну Корею буде одним із найшаленіших відряджень у житті. За власним бажанням він вирушає в місто Пгунґері, що в Північній Кореї. Ким Чен Ин пообіцяв, що саме там знищать ядерний полігон.
«Я був на Фукусімі та в інших небезпечних місцях. Тому знаю, як треба себе захищати. Якщо корейці знищать ядерний полігон – це буде незабутня подорож», – сказав журналіст Віл Риплі.
Обіцянку закрити полігон у Пгунґері «через непотрібність» у квітні дав особисто Ким Чен Ин під час зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном. Натомість США гарантують зняття всіх санкцій, притік інвестицій і гуманітарну допомогу. Однак після початку спільних американсько-південокорейських навчань на півострові – Пхеньян знову занепокоївся. В ефірах телебачення КНДР заявили, що це «репетиція війни проти Південної Кореї. У Пхеньяні раптово скасували спочатку зустріч на рівні міністрів, яка мала відбутися вже завтра. А тепер і Ким Чен Ин погрожує саботувати заплановану зустріч із президентом США Дональдом Трампом, яка має відбутися 12 червня у Сингапурі.
Національні ЗМІ у Сполучених Штатах Америки одноголосно твердять, що відносини між Північною Кореєю та США повертаються до стартової, «холодної позиції».

Continue reading...