Home Ukraine Україна — українською Тріумф Бейла та трагедія Салаха. Як " Реал" переміг "Ліверпуль" у фіналі...

Тріумф Бейла та трагедія Салаха. Як " Реал" переміг "Ліверпуль" у фіналі ЛЧ у Києві

283
0
SHARE

У фіналі Ліги чемпіонів у Києві іспанський “Реал” переміг англійський “Ліверпуль”, який не зміг отямитися від втрати лідера – Мохамед Салаха
Вболівальницька навала
Фінал Ліги чемпіонів став наймасштабнішою спортивною подією в Україні після Євро-2012, коли Київ, Донецьк, Харків та Львів приймали половину матчів турніру.
Цього разу навантаження на українські столицю виявилося ще більшим. На перший для столиці єврокубковий фінал мало прилетіти близько 35 тисяч іноземних вболівальників. УЄФА виділив фіналістам – “Реалу” та “Ліверпулю” по 17 тисяч квитків.
Проте у англійських та іспанських ЗМІ багато писали, що на “Олімпійському” може не бути аншлагу. Вони стверджували, що багато фанів здають свої квитки, через тривалий переліт та дорожнечу київських готелів, які подекуди підняли ціни у 30 – 80 разів.
Найгірші очікування не справдилися. Київ заполонили вболівальники “Ліверпуля” та “Реалу”, а на трибунах “Олімпійського” їхні сектори були заповнені вщерть. Чимало фанів навіть прилетіли без перепусток на матч та не змогли потрапити на стадіон, а на підступах до арени можна було побачити плакати з написами, що потрібен квиток.
Сильнішою виявилася підтримка англійського клубу. Тому, що більшість українських фанів вболівалили за “Ліверпуль”. Принаймні, коли забивали англійці, на трибунах раділи усі навколо, а коли відзначався “Реал”, святкували переважно у його секторах.
Перевага ” Ліверпуля ” та втрата Салаха
На початку матчу ліверпульці переважали мадридців і на полі. Вони з перших хвилин гри увімкнули свій тотальний пресинг та великими силами пішли вперед, примусивши іспанців думати лише про оборону.
Найкращий момент для взяття воріт отримав наймолодший учасник ЛЧ у історії турніру – 19-річний Трент Александр-Арнольд. Він пробивав впритул із меж штрафного майданчика, однак спрямував м’яч прямісінько у голкіпера Кейлора Наваса, який зреагував на удар та врятував свою команду від пропущеного голу.
Мадридці запам’яталися лише ударом з гострого кута після проходу правим флангом Кріштіану Роналду, який спрямував м’яч над поперечиною.
Такий розподіл сил зберігався на полі півгодини, поки “Ліверпуль” не втратив свого лідера Мохамеда Салаха. Єгиптянина у боротьбі за м’яч смикнув за руку Серхіо Рамос, після чого форвард опинився на газоні та схопився за плече.
Вирок лікарів був катастрофічним для англійців – Салах не зможе продовжити матч.

Continue reading...