Home Ukraine Україна — українською ЦВК Венесуели оголосив Мадуро переможцем президентських виборів

ЦВК Венесуели оголосив Мадуро переможцем президентських виборів

340
0
SHARE

За даними ЦВК, чинний глава Венесуели Ніколас Мадуро за підсумками президентських виборів заручився підтримкою 68% тих, хто проголосував. Він значно випередив найближчого конкурента – екс-губернатора…
За даними ЦВК, чинний глава Венесуели Ніколас Мадуро за підсумками президентських виборів заручився підтримкою 68% тих, хто проголосував. Він значно випередив найближчого конкурента – екс-губернатора штату Лара Енрі Фалькона, за якого проголосували втричі менше виборців, повідомляє Reuters.
При цьому ЦВК підтвердила низьку явку. На виборчі дільниці прийшло трохи більше 46% громадян. Для порівняння в 2013 році проголосували 80% виборців.
Новину про переобрання Мадуро викликала радість у його прихильників в Каракасі, де сотні людей з феєрверками влаштували танці біля президентського палацу.
Опозиція, частина якої бойкотувала вибори, заявила про те, що голосування проходило з масовими порушеннями. Противники Мадуро звинуватили його, зокрема, у залякуванні людей. Виборців в бідних кварталах попереджали, що в разі низької явки їх можуть позбавити допомоги.
Між тим цілий ряд країн заявили, що не будуть визнавати результати виборів.

Continue reading...