Home Ukraine Україна — українською "Кім любить свій народ": Трамп дав перше інтер’ю після зустрічі з лідером...

"Кім любить свій народ": Трамп дав перше інтер’ю після зустрічі з лідером КНДР

281
0
SHARE

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп дав інтерв’ю виданню “Голосу Америки”, де розповів про враження від зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином
Інтерв’ю опублікувано на сайті видання. Далі пропонуємо його розшифровку.
Журналістка Грета Ван Сустерен: Що вас здивувало у Кім Чен Ині?
Трамп: Він чудова людина. Веселий, дуже розумний, прекрасний переговірник. Він любить свій народ. Не те, щоб мене це здивувало, але все ж: він любить свій народ. Я думаю, ми укладемо блискучий договір. Ми зробимо Північну Корею без’ядерною. Цей процес почнеться негайно, і перед нами ще багато справ. Зокрема, повернути на батьківщину останки американських солдатів, які загинули під час Корейської війни. Для багатьох людей вкрай важливо повернути останки. Вони мені дзвонили, писали: “Зробіть це, будь ласка”, і він на це погодився. На тій війні загинули тисячі людей – тому це дуже важливо.
Ван Сустерен: Сьогодні на переговорах ви порушили питання про дотримання прав людини. Як він відреагував?
Трамп: Дуже добре. Зрозуміло, 90% часу ми обговорювали ядерне роззброєння, але торкнулися і інших питань. Згадували і права людини, і повернення останків. Це, до речі, згадується у фінальному документі. У нас вийшло все це зафіксувати в документі. Ми домоглися набагато більшого, ніж можна було очікувати.
Ван Сустерен: Розкажіть, що відбувалося за лаштунками. Ви висунули йому ультиматум? Він вам теж висунув ультиматум? Як проходило ваше спілкування?
Трамп: Не було ультиматуму. Переговори тривали три місяці за участю безлічі представників, серед них держсекретар Майк Помпео, який виконав колосальну роботу. Ми перебували у контакті протягом досить тривалого часу, і коли ми сьогодні зустрілися, то відразу порозумілися.
Для мене це вже 25-та година, я не спав 25 годин. Переговори були довгими, але я ними дуже пишаюся. Ми почали процес. Все це могло б скінчитися війною. Ви ж знаєте, чого можна очікувати від Північної Кореї, у Сеулі живе 28 мільйонів людей – і всі ці мільйони людей могли б загинути, але тепер ми підпишемо договір.
Ван Сустерен: А що буде з американськими військами? Чи залишаться вони в Південній Кореї?
Трамп: Так, залишаться.

Continue reading...