Home Ukraine Україна — українською "У понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова", – заступник генсека РЄ...

"У понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова", – заступник генсека РЄ Хольтген

252
0
SHARE

Як передає Цензор. НЕТ із посиланням на DW, про це повідомив директор департаменту комунікацій, заступник генсекретаря РЄ Даніель Хольтген. “У понеділок Ягланд подасть прохання про…
Як передає Цензор. НЕТ із посиланням на DW, про це повідомив директор департаменту комунікацій, заступник генсекретаря РЄ Даніель Хольтген.
“У понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова”, – повідомив Хольтген. Він також зазначив, що генсек як глава РЄ має право це зробити відповідно до Європейської конвенції з прав людини.
20 червня Турбйорн Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом РФ Путіним, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим та омбудсменом Тетяною Москальковою. За словами Хольтгена, під час переговорів із Путіним питання звільнення українських політичних в’язнів генсек РЄ не порушував. Однак під час зустрічей з Лавровим і Москальковою він закликав російську сторону звільнити Олега Сенцова з гуманітарних міркувань.
“Російська сторона вислухала цей заклик, проте не висловила йому ні підтримки, ні заперечень”, – повідомив Хольтген.
Тому глава Ради Європи вирішив особисто клопотати про звільнення українського в’язня
У понеділок, 25 червня, в Страсбурзі відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Continue reading...