Home Ukraine Україна — українською НАТО посилює військову міць на випадок конфлікту з Росією

НАТО посилює військову міць на випадок конфлікту з Росією

265
0
SHARE

Країни-члени НАТО в перший день саміту у Брюселі затвердили так звану стратегію “Чотири тридцятки”. Вона передбачає створення 30 механізованих батальйонів, 30 повітряних ескадрилів та 30 бойових кораблів, готових до використання протягом 30 днів або менше. Їх сформують до 2020 року. Ці…
Країни-члени НАТО в перший день саміту у Брюселі затвердили так звану стратегію “Чотири тридцятки”. Вона передбачає створення 30 механізованих батальйонів, 30 повітряних ескадрилів та 30 бойових кораблів, готових до використання протягом 30 днів або менше. Їх сформують до 2020 року.
Ці бойові одиниці будуть готові швидко прибути в Балтійський регіон чи до Польщі у випадку виникнення загрози там, передає слова генсека НАТО Єнса Столтенберга РБК. Розміщуватися будуть у всіх країнах-членах Альянсу.
“Ця ініціатива необхідна, щоб забезпечити швидке реагування та мобілізацію сил альянсу в разі кризи, активної загрози вторгнення на територію НАТО або виникнення конфлікту”, – зазначила заступник генсека НАТО Роуз Гетемюллер.

Continue reading...