Home Ukraine Україна — українською Транзит російського газу через Україну сприятиме інтеграції української енергетики до ринку ЄС,...

Транзит російського газу через Україну сприятиме інтеграції української енергетики до ринку ЄС, – Клімкін

249
0
SHARE

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що транспортування російського газу в Євросоюз через Україну за новими європейськими правилами, що діють в Україні, означатиме відсутність перепон для завершення реформи енергетики та її інтеграції до ринку ЄС.
“Україна зробила багато на шляху впровадження європейських правил на ринку газу. Важливі питання, що лишаються відкритими – наприклад, анбандлінг, – також вирішуються за принципами ЄС. На тристоронніх консультаціях нам важливо забезпечити, щоб і транспортування російського газу надалі відбувалося відповідно до нових європейських правил, що діють в Україні”, – написав Клімкін у колонці для видання “Європейська правда”.
За словами міністра, в дотриманні цих правил об’єктивно зацікавлені всі.
“Україна зацікавлена, бо транзит здійснюватиметься в прозорих і конкурентних умовах. Євросоюз – бо матиме зрозумілі для себе правові рамки транспортування, а отже, ще більшу передбачуваність і стабільність постачання газу. Нарешті, для Росії пильна увага Брюсселя до відповідності українських норм вимогам ЄС буде додатковою гарантією дотримання контрактних умов.

Continue reading...