Home Ukraine Україна — українською Генуя нагадала. Аварійні мости в Києві

Генуя нагадала. Аварійні мости в Києві

269
0
SHARE

З 16 тисяч українських мостів дев ять тисяч потребують ремонту. При цьому найбільше аварійних мостів – у столиці.
З 16 тисяч українських мостів дев’ять тисяч потребують ремонту. При цьому найбільше аварійних мостів – у столиці.
Падіння автомобільного віадука в італійській Генуї нагадало про проблеми з мостами в Україні. Минулого місяця за схожих обставин частково обвалився міст у Києві.
В Україні близько 16 тисяч мостів, дев’ять тисяч з яких потребують ремонту, при цьому половина – термінового, повідомляють в Мінінфраструктури. При цьому найбільше аварійних мостів – у Києві. Корреспондент.net розповідає подробиці.
Проблеми Києва
Зі 170 київських мостів 75 потребують капітального ремонту. Деякі з них не ремонтувалися 40 років, повідомляє DW з посиланням на комунальну корпорацію Київавтодор, яка в цьому році обстежила 121 міст.
Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації повідомляє, що в передаварійному стані в Києві перебувають три мости: міст імені Патона, міст Метро і Шулявський шляхопровід.
При цьому радник голови Укравтодору Олександр Кава в ефірі телеканалу 112 Україна, коментуючи можливість повторення в столиці України ситуації в Генуї, заявив, що в Києві основні шляхопроводи і мости перебувають у задовільному стані.
При цьому він зазначив, що ситуація по Україні в цілому не критична, “але близька до такої”. Кава каже, що на ці потреби з державного бюджету “виділяються копійки”.
Шулявський міст
28 лютого 2017 року у Києві обвалився Шулявський шляхопровід. Тоді мер Києва Віталій Кличко звільнив свого заступника з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака і попросив президента звільнити голову Солом’янського району Максима Шкуро.
Міст на Шулявці побудували в 1964 році. Його довжина становить 295 метрів, ширина – від 14 до 21 метра. У 1990-ті роки під мостом утворився стихійний ринок секонд-хенду. У 2007-му там сталася пожежа, яка пошкодила 30 відсотків несучої здатності моста.
Фото Олександра Гусєва
На ремонт Шулявського моста з бюджету Києва повинні були виділити п’ять мільйонів гривень. Але серйозної реконструкції там так і не провели.
Після обвалення мерія пообіцяла відремонтувати міст протягом 2017 року.

Continue reading...