Home Ukraine Україна — українською Порошенко вибачився за обіцянку завершити АТО за лічені години. Повний текст

Порошенко вибачився за обіцянку завершити АТО за лічені години. Повний текст

214
0
SHARE

Петро Порошенко вибачився, що в 2014 році пообіцяв закінчити АТО за лічені години. Каже, що дав людям марні надії.
Хотів би поділитися переживаннями, які не полишають мене за жодних обставин. Не було жодного дня, щоб я про це не згадував, коли отримую зведення з фронту, чи коли підписую укази про нагородження загиблих героїв України, чи коли зустрічаюся з мамами, дружинами чи дітьми полеглих у боях. І думаю про це, коли дивлюся на наш прапор, з яким йдуть воїни проти ворога.
Понад чотири роки тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. І тепер не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані, не важлива й образність цієї заяви: люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже швидко. Я шкодую, що породив завищені очікування.
Я щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що я дав обіцянку, яка не справдилася, і прошу за це вибачення. Це для мене серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок.
Країна вимагає чесної і відвертої розмови. Я зробив висновки. З самого початку треба було націлити всіх на тривалу і виснажливу боротьбу, щоб звільнити кожний клаптик української землі.

Continue reading...