Home Ukraine Україна — українською Під Києвом накрили реабілітаційний центр, в якому незаконно утримувалися 20 осіб

Під Києвом накрили реабілітаційний центр, в якому незаконно утримувалися 20 осіб

269
0
SHARE

У Київській області в реабілітаційному центрі “За життя” (Бровари) утримують людей проти їх волі. Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці в…
У Київській області в реабілітаційному центрі “За життя” (Бровари) утримують людей проти їх волі. Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook.
Як наголошується, в цьому реабілітаційному центрі перебуває 21 людина з нарко – та алко – залежністю і з розладами психіки.
“Під час конфіденційного спілкування 12 людей повідомили про бажання покинути заклад. Також вони розповіли, що потрапили в “центр” проти волі, більшість з них були поміщені сюди з ініціативи родичів”, – йдеться в повідомленні.
Як наголошується, примусові дії до людей були застосовані незважаючи на відсутність будь-яких рішень судових органів, медичних установ і згоди самих людей. Також пацієнти закладу повідомили про вживання ними невідомих медичних препаратів, які придушували їх волю.
“Під час моніторингового візиту виявлено 80-річну жінку, яка не є хворою, і двох неповнолітніх 14-річних дівчаток, які знаходяться тут разом з дорослими за згодою своїх батьків”, – повідомляє Денісова.

Continue reading...