Home Ukraine Україна — українською Під час підписання мінських угод Путін нервував і загрожував "розчавити українську армію",...

Під час підписання мінських угод Путін нервував і загрожував "розчавити українську армію", – мемуари Олланда

234
0
SHARE

За словами 24-го президента Франції, російський лідер заперечував свій прямий зв’язок із ватажками бойовиків, вимагав, щоб із ними консультувалися
З відкритих джерел
Під час підписання мінських угод у лютому 2015 року президент України Петро Порошенко та голова російської держави Володимир Путін постійно підвищували голос один на одного. Російський президент став погрожувати остаточно розчавити українське військо. Про це йдеться у книзі-мемуарах “Уроки влади” Франсуа Олланда, уривки якої опублікувало видання ” Тиждень “.
“Як не згадати ту довгу ніч із 11 на 12 лютого 2015 року, що минула у великій бездушній залі Палацу Незалежності в Мінську, у Білорусі? Це було в самий розпал кризи, яку переживала Україна після відсторонення від влади проросійського президента Віктора Януковича через його відмову підписати договір про асоціацію з ЄС”, – написав Олланд.
Новини за темою: Мінські угоди – це замаскована капітуляція
За його словами, першу чернетку мінської угоди писала канцлер Німеччини Ангела Меркель.
“Вона нікому, навіть своїм радникам, не дозволяла формулювати статті угоди. Такий у неї темперамент і така методика: вона дуже серйозна, старанна та пильна. Порошенко з Путіним постійно підвищували голос один на одного. Російський президент був так рознервувався, що став погрожувати остаточно розчавити військо свого візаві. Це виказало, що російські війська на Сході України є. Путін спохопився та взяв себе в руки”, – розповів колишній президент Франції.
Він зауважив, що Порошенко відстоював суверенітет України, в той час як Путін домагався автономії для повсталих регіонів і хотів відтягти припинення вогню ще на три тижні.

Continue reading...