Home Ukraine Україна — українською Ситника підозрюють у втручанні у вибори в США

Ситника підозрюють у втручанні у вибори в США

313
0
SHARE

Проти директора антикорупційного бюро Артема Ситника відкрили кримінальну справу через втручання у вибори президента США у 2016 році
Про це він повідомив на сьогоднішньому брифінгу 10 серпня, коментуючи розслідування щодо очільника кампанії Дональда Трампа та лобіста Віктора Януковича в США Пола Манафорта, пише УП.
«Коли з’явилися матеріали «амбарної книги», де фігурувало це прізвище (Манафорта – ред.). В подальшому було дуже багато запитів зі ЗМІ і детектив, який розслідував цю справу, дав дозвіл на підтвердження, що це прізвище фігурує», – зазначив Ситник.
«Наслідком цього, особисто для мене, було два позови і кримінальна справа про втручання у вибори президента США», – додав він.
За його словами, пріоритетом для НАБУ у цій справі були чинні українські чиновники, які підслідні НАБУ, а не Манафорт. Він зазначив, що в основному у справі фігурували прізвища екс-чиновників.
«Про інформацію, яку опублікували зараз, ми раніше не знали, вона свіжа і ми її опрацьовуємо», – додав Ситник, коментуючи слова свідків у справі Манафорта в США, які говорять про співпрацю американського політтехногога і чинного президента Петра Порошенка.
Очільник бюро додав, що матеріали справи технолога і українських чиновників передали начальнику слідчого управління ГПУ Сергієві Горбатюку.

Continue reading...