Home Ukraine Україна — українською У Білорусі заборонили виїзд з країни журналістам-фігурантам «справи БЕЛТА»

У Білорусі заборонили виїзд з країни журналістам-фігурантам «справи БЕЛТА»

346
0
SHARE

Сьогодні журналістів і редакторів, які стали фігурантами «справи БЕЛТА», викликали до Слідчого комітету Білорусі: редакторам TUT. BY, БелаПАН і кореспонденту Deutsche Welle вручили постанову про тимчасове обмеження права на виїзд з Республіки Білорусь. Проти журналістів порушили кримінальну справу за статтею про несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації.
Сьогодні журналістів і редакторів, які стали фігурантами «справи БЕЛТА», викликали до Слідчого комітету Білорусі: редакторам TUT. BY, БелаПАН і кореспонденту Deutsche Welle вручили постанову про тимчасове обмеження права на виїзд з Республіки Білорусь.
Про це повідомляє сайт TUT. BY.
Згідно з повідомленням, до Слідчого комітету були викликані головний редактор порталу TUT. BY Марина Золотова, редактори новин порталу Ганна Калтигіна і Галина Уласик, журналіст 42. TUT. BY Ганна Єрмаченок, головний редактор інформаційної компанії БелаПАН Ірина Левшина, журналіст агентства, політичний оглядач Тетяна Коровенкова і кореспондент Deutsche Welle Павлюк Биковський.
Читайте також Лукашенко назвав заяви про диктатуру в Білорусі “сміхотворними”
Як повідомляють самі журналісти і їхні колеги, їм було вручено постанову про тимчасове обмеження права на виїзд з Республіки Білорусь.
Разом з тим, редактору FINANCE. TUT. BY Дмитру Бобрику минулої п’ятниці було змінено статус із свідка на підозрюваного, йдеться в повідомленні. Сьогодні він також отримав постанову про тимчасове обмеження права на виїзд.
Виїзд не обмежений лише для Золотової.
Відзначається, що 7 серпня в офісах компаній TUT.

Continue reading...