Home Ukraine Україна — українською У Кремлі прокоментували "відмову в помилуванні" Сенцову

У Кремлі прокоментували "відмову в помилуванні" Сенцову

270
0
SHARE

У Кремлі заявили, що Олег Сенцов повинен сам звернутися з проханням про помилування до президента Росії Володимира Путіна
У Кремлі не отримували прохання режисера Олега Сенцова про помилування, тому говорити про відмову йому в цій процедурі некоректно, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.
” Ви знаєте, що є чинне законодавство, і ви знаєте, що вживати фразу “відмовили у помилуванні”, напевно, некоректно з юридичної точки зору, бо не було прохання про помилування “, – сказав він журналістам.
Раніше Адміністрація президента РФ у відповіді на прохання матері Олега Сенцова про його помилування зазначила, що відповідно до закону таке прохання має надійти від нього самого.
Сестра Сенцова Наталія Каплан сказала, що ця відповідь свідчить про те, що Олега звільняти не збираються.
Відзначимо, що колишню військовополонену, а нині депутат Верховної Ради Надію Савченко Путін помилував без її особистого клопотання. Про звільнення Савченко просили родичі загиблих журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, саме у їх вбивстві звинувачували Савченко.
Крім того, перед звільненням Савченко Путіна про її обміні просили дружини двох ГРУшників- Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, на яких обміняли українку.

Continue reading...