Home Ukraine Україна — українською Порошенко закликав ООН ввести миротворчу місію на Донбас

Порошенко закликав ООН ввести миротворчу місію на Донбас

239
0
SHARE

Розгортання багатонаціональної миротворчої операції з повноцінним мандатом ООН із єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу. Багатонаціональна миротворча операція під егідою ООН на Донбасі могла б змусити Росію добросовісно виконувати Мінські домовленості.
Розгортання багатонаціональної миротворчої операції з повноцінним мандатом ООН із єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу.
Про це Петро Порошенко сказав в ході виступу під час Заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, пише прес-служба президента.
“Очевидно, що у 21 столітті світ не став безпечнішим місцем. Ми продовжуємо бути свідками війн та агресії, навіть на Європейському континенті. Поки ми тут дискутуємо, зовнішня військова агресія проти України триває, грубо порушуючи Статут ООН та резолюції Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки Організації”, – зазначив Порошенко.
Читайте також “США відкидають ідеологію глобалізму”: Трамп виступив на Генасамблеї ООН (відео)
Президент України підкреслив: “Тимчасова окупація частин української території продовжує завдавати страждань українському народу та підривати регіональний і міжнародний мир та безпеку”.
Він зауважив, що згідно із найбільш обережними оцінками ООН, кількість жертв цього конфлікту сягнула близько 35 тисяч, включаючи більше 10 тисяч загиблих та близько 25 тисяч поранених.

Continue reading...