Home Ukraine Україна — українською Порошенко запевнив в ефективності санкцій – без них Путін не брав би...

Порошенко запевнив в ефективності санкцій – без них Путін не брав би участі в нормандському процесі

197
0
SHARE

Санкційна політика Євросоюзу дозволяє утримувати Росію за столом переговорів щодо України. Він додав, що Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна через це теж постраждала.
Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю німецькій газеті Rheinische Post.
Читайте також Трамп посилив введені через вторгнення в Україну санкції проти Росії
“Санкції – єдиний несиловий інструмент, який ми маємо у розпорядженні, щоб чинити тиск на агресора. При цьому взагалі не йдеться про покарання Росії. Мета полягає в тому, щоб утримувати президента РФ Володимира Путіна за столом переговорів. І в цьому сенсі дуже дієві санкції. Повірте, без них Путін не займався б нормандським процесом, покликаним знайти мирне рішення”, – запевнив Порошенко.
Він додав, що Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна зчерез це теж постраждала.
“Росіяни вже давно позбавилися від войовничої ейфорії, яка панувала в перший час після анексії Криму. Сьогодні багато людей запитують: а що це нам коштує?” – зазначив президент України.
Порошенко додав, що Путін спочатку сподівався розколоти Європу в питанні санкцій, однак його надії не виправдалися. “Путін сподівався, що Франція після президентських виборів 2017 року під впливом право-популістського Національного фронту здасть позиції в питанні санкцій – даремно.

Continue reading...