Home Ukraine Україна — українською Порошенко: наше завдання – захистити Україну від іноземної церкви

Порошенко: наше завдання – захистити Україну від іноземної церкви

430
0
SHARE

Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками української громади в США наголосив, що Україна вийшла на фінішну пряму у питанні отримання Українською православною церквою Томосу. На зустрічі з громадою українців у США президент наголосив, що “ми – найбільша православна країна Європи”.
Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками української громади в США наголосив, що Україна вийшла на фінішну пряму у питанні отримання Українською православною церквою Томосу.
Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко акцентував на важливості отримання Томосу про автокефалію, на який Україна чекала кілька століть.
«Якби рік тому хтось сказав, що ми так наблизимося до Томосу про створення Української помісної православної церкви, всі б сказали те, що я почув від більшості ієрархів: пане президенте, Ви наївна людина… це не можливо… Але я вірю, що Україна виборола цю допомогу», – зауважив Порошенко.
«Мені закидають те, що у справжній державі церква має бути відділена. Церква (відділена) від держави. Я повністю із цим згоден. Особливо, коли ця держава іноземна», – наголосив президент.
За словами Порошенка, «це наше завдання – захистити Україну від тої іноземної церкви.

Continue reading...