Home Ukraine Україна — українською У прокуратурі прокоментували обшуки у Державному експертному центрі МОЗ

У прокуратурі прокоментували обшуки у Державному експертному центрі МОЗ

57
0
SHARE

У столичній прокуратурі заявляють, що не вилучали сервери під час обшуків в Державному експертному центрі Міністерства охорони здоров’я. Про намагання правоохоронців вилучити сервер, на якому розміщено, серед іншого, й персональні дані пацієнтів, раніше заявила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.
У столичній прокуратурі заявляють, що не вилучали сервери під час обшуків в Державному експертному центрі Міністерства охорони здоров’я.
Як йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, обшук проводився в рамках слідства у кримінальному провадженні щодо можливого заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі та використання ДП «Державний експертний центр» програмного забезпечення для обліку хворих на цукровий діабет.
У прокуратурі уточнили, що мета обшуку – вилучення копії відповідної комп’ютерної програми для подальшого проведення судової експертизи.
“Наголошуємо, що прокурором та слідчим у кримінальному провадженні будь-які дії щодо вилучення серверів з реєстром пацієнтів, що може спричинити призупинення його роботи, не здійснюється”, – заявили в прокуратурі.
Також у прокуратурі зазначили, що IT-фахівці мають коректно скопіювати відповідну комп’ютерну програму та унеможливити виток конфіденційної інформації щодо пацієнтів, і закликали керівництво Центру добровільно видати ключі доступу до програмного забезпечення.

Continue reading...