Home Ukraine Україна — українською Покрова Пресвятої Богородиці 2018: традиції свята 14 жовтня

Покрова Пресвятої Богородиці 2018: традиції свята 14 жовтня

215
0
SHARE

Покрова 2018 Україна – традиції та історія свята Покрова Пресвятої Богородиці. Покрова в Україні 14 жовтня 2018. Традиції Покрова Пресвятої Богородиці читайте на 24tv.ua.
Покрова Пресвятої Богородиці – велике християнське свято, що щорічно відзначається 14 жовтня. Яка його історія та які народні традиції супроводжують цей день – читайте далі.
День, коли усі просять про захист та мир у Діви Марії, – це Покрова 2018. Україна відзначає це велике свято державним вихідним та божественними літургіями у кожній церкві.
Подія, що стала початком святкування Покрови, відбулася ще у далекому 910 році у місті Константинополь. Тоді Візантійська імперія потерпала від війни з сарацинами-мусульманами. Та у неділю, 14 жовтня, Константинополь був під облавою ворожих військ.
За переказами, всі віряни міста зібралися у Влахернському храмі на молитву. Під час молебню Андрій Юродивий побачив над людьми Пресвяту Богородицю, яка була осяяна небесним світлом та оточена ангелами. Богородиця помолилася за мир, зняла з себе покрову та накрила нею усіх людей у храмі. Це божественне чудо допомогло жителям Константинополя повірити у те, що Богородиця опікується світом та прагне миру.

Continue reading...