Home Ukraine Україна — українською Патріарх Кирил написав Папі Римському і навіть в ООН через Україну

Патріарх Кирил написав Папі Римському і навіть в ООН через Україну

378
0
SHARE

Глава Російської православної церкви Кирил заявив релігійним і державним діячам, керівникам міжнародних організацій про “тиск” української влади на УПЦ МП і “втручання” держави в церковне життя України. Патріарх Кирил заявив їм про порушення прав і свобод ієрархів, духовенства і віруючих Української православної церкви Московського патріархату.
Глава Російської православної церкви Кирил заявив релігійним і державним діячам, керівникам міжнародних організацій про “тиск” української влади на УПЦ МП і “втручання” держави в церковне життя України.
Як повідомляє Відділ зовнішніх церковних зв’язків РПЦ, московський патріарх надіслав послання предстоятелям помісних православних церков, Папі Римському Франциску, главі Англіканської спільноти Архієпископу Кентерберійському Джастіну Уелбі, генсекретарю Всесвітньої ради церков Олаву Фюксе Твейту.
Читайте також РПЦ уїдливо відповіла на заяву про припинення існування УПЦ МП
Крім того, послання Кирила пішли до генсекретаря ООН Антоніу Гутерріша, генсекретаря ОБСЄ Томаса Гремінгена, а також президента Франції Еммануеля Макрона й канцлера ФРН Ангели Меркель як главам держав, які входять у “нормандську четвірку”.

Continue reading...