Home Ukraine Україна — українською "Мокряк, встаньте": Як у Москві судили українських моряків

"Мокряк, встаньте": Як у Москві судили українських моряків

268
0
SHARE

У Москві сьогодні судили українських моряків. Російський суд продовжили арешти 20 морякам і відмовився визнавати їх військовополоненими.
Оригінал на сторінці Іллі Новікова в Facebook
– Мокряк, встаньте. Назвіть суду ваше повне ім’я.- Мокряк Роман Миколайович.- Дату народження.- 25 липня 1986 року.- Місце народження… Чому ви мовчите? Назвіть місце вашого народження.- 17 стаття Женевської конвенції передбачає, що військовополонений має право не повідомляти про себе нічого, крім імені, звання, дати народження та особистого номера.- За якою адресою зареєстровані?- Я не буду вам відповідати.- Освіта?- Не буду відповідати.- Гаразд, зрозуміло, що не будете. Семидоцький, встаньте. Назвіть суду своє повне ім’я…
Сьогодні Лефортовський суд у конвеєрному режимі продовжував арешт 24 українських моряків, захоплених 25 листопада в ході “інциденту в Керченській протоці”. Їх поділили на шість четвірок (більше чотирьох осіб не поміщається в клітку в залі), а ті розділили між трьома суддями. Перше засідання мало розпочатися о 9:30, а друге в 12, і так планувалося ще до обіду покінчити зі справою. Зараз, коли я це пишу, на годиннику дев’ята вечора, і останнє засідання досі не закінчено. Що саме по собі дає уявлення про те, на що перетвориться судовий процес на 24 особи, якщо до нього все-таки дійде.
Сцена з допитом Романа Мокряка була на самому початку засідання, коли публіку ще не видалили із залу. Слідом за Романом точно так само відповідали і всі інші у всіх засіданнях. Це був наш спосіб наочно заявити позицію захисту.

Continue reading...