Home Ukraine Україна — українською Пораненим українським військовим морякам не видають ліки – Денісова

Пораненим українським військовим морякам не видають ліки – Денісова

112
0
SHARE

Пораненим військовополоненим українським морякам, яких окупаційні війська РФ захопили у листопаді 2018 року в районі Керченської протоки, з початку 2019 року у СІЗО “Матроська тиша”…
Пораненим військовополоненим українським морякам, яких окупаційні війська РФ захопили у листопаді 2018 року в районі Керченської протоки, з початку 2019 року у СІЗО “Матроська тиша” перестали видавати необхідні ліки, в інтерв’ю телеканалу “Прямий” заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.
“На жаль, можу говорити про те, що з нового року ніякі ліки нашим пораненим не надаються. Хоча вони ще потребують лікування, підтримки, реабілітації, дій від лікарів… Є така думка, що їх готуються перевезти до іншого СІЗО, а це “Лефортово”, де відбудеться судилище над нашими моряками, вже починаючи з 15 січня”, – розповіла омбудсмен.
Також Денісова розповіла про стан поранених українських моряків.
“Артеменко. Ще поганий рух лівої руки. Знову зробили рентген. Там є осколок, треба щось робити, треба лікувати, треба проводити реабілітацію. Він засвідчив те, і це підтвердив нібито лікар-офтальмолог, що вже нормально він бачить і зір відновився… тобто немає запалення очей”, – зазначила вона.

Continue reading...