Home Ukraine Україна — українською Новини України сьогодні 18 лютого 2019 – новини України і світу

Новини України сьогодні 18 лютого 2019 – новини України і світу

340
0
SHARE

Головні новини України та світу сьогодні 18 лютого 2019. Новини України та новини світу 18.02.2019, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Рада міністрів ЄС прийняла “азовський” пакет санкцій проти Росії. Володимира Балуха таємно вивезли із Сімферопольського СІЗО. У СБУ вказали на винних у спробі підпалу церкви у Запоріжжі. Українські військові взяли у полон окупанта і знищили ворожу ціль.”Гонка легенд”: український біатлоніст Дериземля фінішував першим. Такими були головні новини понеділка, 18 лютого, в Україні та світі.
Рада міністрів Євросоюзу під час засідання 18 лютого ухвалила “азовський” пакет санкцій проти Російської Федерації. Ці обмеження нанесуть у відповідь на російське втручання в роботу демократичних інститутів за кордоном, а також – за агресію в Україні.
Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв. Так, за його словами, ЄС після деякої паузи ухвалив важливе рішення щодо так званого “азовського” пакету санкцій.
Своєю чергою, г олова європейської дипломатії Федеріка Могеріні вважає, що одностайне прийняття рішення стосовно санкцій можливе вже найближчим часом – всього через кілька тижнів .
На місцях ми бачимо дедалі більше негативних дій. Доки це триватиме, я передбачаю, що країни-члени ЄС далі залишатимуться згуртованими у їхній підтримці санкцій. І тих що вже існують, і можливих нових, – пояснила голова європейської дипломатії.
Про додаткові санкції від американської сторони розповів і посол України у США Валерій Чалий. Він зазначив, що влада США у взаємодії із європейськими союзниками готує пакет санкцій проти Росії. Чергові обмеження пов’язані із російською агресією у Чорному та Азовському морях.
Ми очікуємо найближчим часом низки рішень, зокрема, збільшення тиску санкцій на Росію у зв’язку з її агресією та атакою у Керченській протоці, – зазначив дипломат.
За словами Чалого, американська реакція на російські дії вже була висловлена на законодавчому рівні.
“У Сенаті прийняли резолюцію щодо вшанування 5-ї річниці Революції Гідності. В документі Сенат також дуже чітко засудив атаку на українські кораблі і моряків, які зараз утримуються у російському полоні. Але я думаю, далі будуть ще спільні рішення американців і європейців стосовно підсилення санкційного тиску на Росію”, – додав посол.

Continue reading...