Home Ukraine Україна — українською У Мінкультури назвали кількість парафій, які перейшли до ПЦУ

У Мінкультури назвали кількість парафій, які перейшли до ПЦУ

118
0
SHARE

Зазначається, що зовнішні чинники намагаються переконати українське духовенство на парафіях в тому, що немає визнання ПЦУ з боку інших церков.
Директор департаменту у справах релігій Міністерства культури України Андрій Юраш заявив, що наразі є майже 340 документально зафіксованих процесів зміни підпорядкування з Української праволславної цервки Москвоського патріархату до Православної Церкви України (ПЦУ). Про це деться в ефірі “5 каналу”.
“На сьогодні ми фіксуємо уже близько 350 довершених процесів зміни підпорядкування з УПЦ МП до ПЦУ, десь близько 340 вже точно є документально зафіксованих. Я маю на увазі, поки що не всі ці переходи отримали завершення і юридичне оформлення на рівні документів, але я маю на увазі всі випадки, коли відбулися збори релігійної громади, де було засвідчено цей процес, коли віруючі зібралися, оформили, належно зафіксували”, – зауважив він.
Зокрема, відповідаючи на питання ведучого, наскільки швидко переходять парафії і якими є фактори, які ще стримують,очільник зазеначив, що “задіяно дуже багато зовнішніх механізмів, які націлені на те, щоб не дозволити максимальній кількості парафій влитися в ПЦУ”.

Continue reading...