Home Ukraine Україна — українською У Великій Британії петиція про скасування Brexit набрала понад мільйон підписів

У Великій Британії петиція про скасування Brexit набрала понад мільйон підписів

298
0
SHARE

Суперечності в уряді з виходом Великої Британії з ЄС призвели до того, що в країні почали ширитися протести проти Brexit. Зокрема, була зареэстрована петиція з…
Суперечності в уряді з виходом Великої Британії з ЄС призвели до того, що в країні почали ширитися протести проти Brexit. Зокрема, була зареэстрована петиція з вимогою скасувати вихід з європейського блоку. Дивного нічого немає: у Британії за вихід голосувало майже стільки ж, скільки і проти нього.
Петиція з вимогою призупинити процедуру виходу з ЄС і скасувати Brexit набрала до вечора четверга, 21 березня, понад мільйон підписів. Парламентський сайт, де вона розміщена, кілька разів припиняв роботу, не справляючись з кількістю охочих залишити свій голос.
“Уряд постійно заявляє, що вихід із ЄС — це воля народу. Нам потрібно покласти край цим заявам, довівши силу суспільної підтримки, для того щоб залишитися в ЄС”, — йдеться в петиції на сайті, передає Капітал.
Сплеск бажаючих залишити підписи стався вранці в четвер, наступного дня після скандального звернення прем’єра Терези Мей до нації. На 16.15 місцевого часу (18.15 по Києву) петицію підписали 1,086 мільйона чоловік. Відразу після того, як петиція набрала мільйон підписів, сайт припинив роботу, однак через кілька хвилин функціонування було відновлено.

Continue reading...