Home Ukraine Україна — українською Atlantic Council: Перед виборами Порошенка підводять друзі, а Тимошенко — її самовпевненість

Atlantic Council: Перед виборами Порошенка підводять друзі, а Тимошенко — її самовпевненість

323
0
SHARE

Якщо чинний президент Петро Порошенко не пройде в другий тур, він зможе за це
31 березня українці підуть обирати вже шостого свого президента. Цьогорічна кампанія стала своєрідним референдумом щодо чинної адміністрації Петра Порошенка і її успіхів після Євромайдану, який розвернув Україну на прозахідний курс.
Опитування свідчать, що політичний новачок Володимир Зеленський лідирує в передвиборчій гонці. А Порошенко й екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко змагаються між собою за друге місце. Ті, хто в кінці тижня наберуть найбільше голосів, будуть боротися за крісло президента в другому турі 21 квітня. Про це пише директор Wooden Horse Strategies і науковий співробітник Atlantic Council Браян Мефорд, який наводить свої передбачення щодо першого туру.
Читайте такожВибори президента-2019: Порошенко у разі програшу перейменує партію і піде в Раду
По-перше, на думку автора, цьогорічні вибори будуть найчистішими й найменш шахрайськими за всі роки незалежності України. Ті, хто стежить за голосуваннями в Україні з 1999 року, можуть точно сказати, що, швидше за все, кампанія закінчиться реальним вираженням волі виборців. А це не завжди було так, якщо пригадати те, як Леонід Кучма став президентом вдруге або другий тур виборів у 2004 році, фальсифікації під час якого призвели до Помаранчевої революції. Автор визнає, що така його точка зору не співпадає з усіма повідомленнями про те, наскільки «брудна» цьогорічна кампанія.

Continue reading...