Home Ukraine Україна — українською Для розгляду справи щодо захоплення українських моряків по суті буде створений окремий...

Для розгляду справи щодо захоплення українських моряків по суті буде створений окремий арбітраж, – Зеркаль

208
0
SHARE

З’явилися нові подробиці у справі українських моряків у Міжнародному морському трибуналі
Олена Зеркаль під час виступу на Міжнародному трибуналі з морського правафото з соцмережі Twitter
Справу про імунітети українських кораблів і моряків, захоплених Російською Федерацією, по суті буде розглядати окремий арбітраж. Про це заявила після засідання Міжнародного трибуналу ООН по морському праву заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
“По суті справа буде розглядатися не в цьому суді (Міжнародний трибунал з морського права, – ред.). Буде створено окремий арбітраж на підставі додатка 7 до Конвенції (Конвенція ООН по морському праву, – ред.). Це буде тривати роками”, – зазначила вона.
За словами Зеркаль, сьогоднішнє рішення трибуналу – суттєва перемога для України. “Основне, що ми сьогодні отримали, – це питання звільнення наших моряків, наших кораблів, і те, що Трибунал визнав, що у них є юрисдикція, те, що Трибунал визнав, що застереження Російською Федерацією щодо військової активності не застосовується і що є негайність для забезпечення прийняття цього рішення”, – зазначила вона.

Continue reading...