Home Ukraine Україна — українською Машина з хімікатами впала в річку: все, що відомо про екологічне лихо

Машина з хімікатами впала в річку: все, що відомо про екологічне лихо

493
0
SHARE

У селі Збаржівка Погребищенського району на Вінниччині у притоку річки Рось перекинувся мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter із отрутохімікатами. Почалася пожежа. Аварія сталася близько 5 години ранку 9 червня. У мікроавтобусі були каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для…
У селі Збаржівка Погребищенського району на Вінниччині у притоку річки Рось перекинувся мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter із отрутохімікатами. Почалася пожежа. Аварія сталася близько 5 години ранку 9 червня. У мікроавтобусі були каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких близько 800 л. Серед них – інсектицид “Нурал-Б”, такі були попередні дані.
Що сталося
“Мікроавтобус з’їхав із дороги в ставок, перекинувся і зайнявся. Сталася розгерметизація ємностей. Частина з них опинилася у воді. Пожежу загасили рятувальники. Підняли з річки автомобіль та каністри з отрутою, які лишилися неушкоджені. Авто було без номерів. Водій з місця ДТП утік”, – розповіла кореспондентові Gazeta.uaАнна Олійник із обласної поліції.
Чим небезпечний інсектицид
Це хімічні препарати для захисту рослин від шкідливих комах.

Continue reading...