Home Ukraine Україна — українською Кабмін затвердив план року математичної освіти – що це означає

Кабмін затвердив план року математичної освіти – що це означає

282
0
SHARE

Кабінет міністрів затвердив план року математичної освіти в Україні. Згідно з планом, передбачені обов’язкова державна підсумкова атестація у формі ЗНО з математики, забезпечення якісного вивчення математики, відкриття Музею науки.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.
За даними відомства, міжнародне дослідження PISA-2018 показало, що в Україні 36% 15-річних учнів не досягають базового рівня знання з математики.
«Однією з ініціатив, покликаних вирішити цю проблему, стало оголошення навчального року 2020/2021 Роком математичної освіти. Впродовж нього ми плануємо впровадити найбільш нагальні й потрібні дітям та освітянам новації, а також закріпити думку про те, що математика потрібна кожному з нас у повсякденному житті. Заходи року математики охоплять дошкільну, повну загальну середню, позашкільну, професійно-технічну та вищу освіту», – зазначила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій.
Читайте такожЗНО-2020: до складання тестів з математики через високу температуру не допустили 30 дітей
План року математичної освіти передбачає заходи, покликані забезпечити рівний доступ учнів до вивчення математики і застосування сучасних технологій навчання математики, удосконалити ресурсне забезпечення освітнього процесу, підвищити мотивацію школярів до вивчення математики та її застосування в житті, а також популяризувати математичну освіту.

Continue reading...