Home Ukraine Україна — українською Астрономи знайшли останній відсутній фрагмент головоломки зіткнення галактичних кластерів

Астрономи знайшли останній відсутній фрагмент головоломки зіткнення галактичних кластерів

83
0
SHARE

У астрономів є модель того, як зіткнення галактичних кластерів проходять різні стадії, набуваючи різних форм. Гострий конус завжди був відсутній, дотепер.
У астрономів є модель того, як зіткнення галактичних кластерів проходять різні стадії, набуваючи різних форм. Тупа форма тіла переходить у гострий конус, який переходить у форму, схожу на язик. Перша та остання форми спостерігалися багато разів, але гострий конус завжди був відсутній, дотепер. Дослідження буде незабаром опубліковано у журналі “Astronomy & Astrophysics”, розповідають у Нідерландському інституті космічних досліджень SRON. Більшість галактик живуть у скупченнях: групи із сотень або навіть тисяч галактик. Між ними багато простору, заповненого гарячим газом, який називається внутрішньокластерним середовищем (ВКС). Галактики можна спостерігати у видимому світлі, наприклад, за допомогою космічного телескопа Хаббл, але ВКС можна спостерігати лише за допомогою рентгенівських телескопів, оскільки він надзвичайно гарячий — сотні мільйонів градусів за Цельсієм. Маючи лише 1 частинку на літр, він надзвичайно просторий, але оскільки займає так багато місця, він все одно додає в десять разів більше маси до скупчення, ніж галактики всередині.

Continue reading...