Home Ukraine Україна — українською Визнання Росії спонсором тероризму: ОПУ проаналізував ризики

Визнання Росії спонсором тероризму: ОПУ проаналізував ризики

179
0
SHARE

218-й день війни, яку Росія розв’язала проти України. Російські сили завдають ударів по українській цивільній, промисловій та військовій інфраструктурі. DW розповідає про події четверга, 29 вересня.
24 лютого Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну.
Читайте новини та статті про війну РФ проти України, зокрема хроніку подій 28 вересня.
На цій сторінці (оновлюється) DW розповідає про події четверга, 29 вересня (час київський).
++ СБУ встановила особу генерала РФ, який наказав захопити Маріуполь і штурмувати “Азовсталь”
Служба безпеки України заявляє, що встановила особу російського військовослужбовця, який віддав наказ захопити Маріуполь та штурмувати одне з найбільших промислових підприємств міста “Азовсталь”.
“Воєнним злочинцем є командир 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Андрій Мордвічев”, – ідеться у повідомленні.
Читайте також: Україна повернула понад 200 полонених в обмін на Медведчука
++11.28++ “Північний потік”: Швеція виявила нове місце витоку газу
Берегова охорона Швеції виявила ще одне – четверте місце витоку газу з трубопроводів  “Північний потік-1” та “Північний потік-2”. Фото: Hannibal Hanschke/REUTERS
“Два з чотирьох витоків знаходяться у виключній економічній зоні Швеції”, – цитує представницю берегової охорони Дженні Ларссон місцеве видання Svenska Dagbladet. Інші два місця витоків виявили у виключній економічній зоні Данії. Четверте місце Швеція знайшда на газогоні “Північний потік-2”. Воно знаходиться біля більшої діри, яку раніше виявили на лінії газопроводу “Північний потік-1”.
Пошкодження на газогонах завтра обговорить Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй на вимогу Росії.
Читайте докладніше: Швеція виявила четверте місце витоку газу з “Північного потоку”
++11.03++ Україна підготувала стратегію пом’якшення ризиків від визнання РФ спонсоркою тероризму
В Офісі президента України повідомили, що міжнародна робоча група з питань санкцій щодо Росії розробила п’ятий документ на тему “Справа про визнання РФ державою-спонсором тероризму”. У ньому пропонуються стратегії пом’якшення ризиків, які можуть виникнути внаслідок надання Росії такого статусу. “Закони, які дозволяють присвоєння такого статусу у Сполучених Штатах, передбачають достатню гнучкість для розробки ефективних стратегій пом’якшення більшості з цих проблем”, – ідеться у повідомленні.
Зокрема, законодавство передбачає можливість співпраці з російськими суб’єктами щодо спільних гуманітарних зусиль. “Можна додати виняток, що дало б змогу підтримувати зв’язок з російськими дипломатами при просуванні американських національних інтересів. Наприклад, навіть коли Іран було визнано державою-спонсором тероризму, проводилися прямі переговори з іранськими дипломатами щодо укладення спільного всеосяжного плану дій”, – йдеться у повідомленні.
Також в Офісі президента України пропонують звільнити російські державні активи, які зараз зберігаються в американських та інших західних банках, від потенційних судових позовів, щоби вони не вичерпались і їх можна було використати для відбудови України.
Крім того, Київ пропонує передбачити умову, що якщо російські збройні сили покинуть територію України, то статус держави-спонсора тероризму скасують. “Якщо це зробити заздалегідь, у Росії може з’явитись більше стимулів припинити війну”, – сказано в повідомленні.
Читайте також: Байден проти визнання Росії державою-спонсоркою тероризму
++10.34++ Розвідка: З РФ від мобілізації втекло більше людей, ніж було залучено до вторгнення в Україну
Протягом тижня від оголошення президентом РФ Володимиром Путіним мобілізації з Росії втекло вже більше людей, ніж було залучено до повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого, пише військова розвідка міністерства оборони Великобританії в щоденному огляді.

Continue reading...