Home Ukraine Украина — на русском Перекази з гривневих карток на іноземні заборонять – НБУ

Перекази з гривневих карток на іноземні заборонять – НБУ

68
0
SHARE

Нацбанк з 5 жовтня забороняє перекази між фізичними особами з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків
Національний банк України повертає заборону на Р2Р-перекази за гривневими платіжними картками українських банків на карти іноземних банків. Про це повідомляє прес-служба регулятора.
У НБУ зазначають, що з 5 жовтня цього року переведення з картки на картку, або P2P-переказ (від англ. peer-to-peer — “віч-на-віч”) буде заборонено.
Варто відзначити, що це найпростіший спосіб відправити гроші від однієї фізичної особи іншій. Фактично це списування певної суми коштів із вашої банківської картки та її зарахування на банківську картку іншої особи.
Як зазначили в НБУ, дозвіл на Р2Р-перекази за кордон з гривневих платіжних карток, прийнятий у квітні 2022 року, дозволив українцям підтримати під час найтяжчого періоду своїх близьких, які вимушено переїхали в інші країни через повномасштабну агресію РФ.
“Водночас після більш ніж семи місяців військового стану роль такого інструменту для підтримки громадян за кордоном зменшується, водночас ризики його використання, щоб обійти обмеження на купівлю валюти, збільшуються.

Continue reading...