Home Ukraine Україна — українською "Розчарування року": реакція мережі на ідею Ілона Маска про мир в Україні...

"Розчарування року": реакція мережі на ідею Ілона Маска про мир в Україні на умовах Кремля

92
0
SHARE

«Мирний план» Ілона Маска більше схожий на прямі поступки Кремлю з Росією. Ілон Маск вважає, що Україна після війни з Росією має стати нейтральною державою
Генеральний директор компаній Tesla та Space X Ілон Маск взявся за вирішення геополітичних питань. Його увагу раптом привернула повномасштабна війна Росії та України.
Бізнесмен описав кілька варіантів укладання можливого перемир’я з РФ, які схожі на риторику Кремля. Найбільш гостро українці сприйняли його пропозицію залишити Крим “формально частиною Росії”, як це було у 1783 році та забезпечити постачання води на півострів.
Ілон Маск всерйоз вважає, що за підсумками війни Україна має стати нейтральною державою. Акції компанії Tesla після цього впали майже на 9%. Фокус вибрав найяскравіші реакції соцмереж на “план” Ілона Маска.
Президент України Володимир Зеленський запустив у Twitter власне опитування. Глава держави поцікавився, який Ілон Маск подобається користувачам більше, який підтримує Україну чи Росію.
Верховна Рада України чемно відмовила Маску у мирному плані, написавши просто “Ні”. А нардеп Інна Совсун пропонує бізнесмену дозволити співробітникам вирішувати, кому мають належати його компанії.
До дискусії підключились українські дипломати. Колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник просто послав Маска, зазначивши, що це — “найдипломатичніша відповідь”.
Посол України в Австрії Олександр Щерба зауважує, що справа не лише на території, а й у геноциді українців.
“Йдеться про знищення української мови та культури.

Continue reading...