Home Ukraine Україна — українською Путін готує ґрунт для затяжної війни проти України – ISW – DW...

Путін готує ґрунт для затяжної війни проти України – ISW – DW – 08.12.2022

88
0
SHARE

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що президент РФ Володимир Путін створює умови для затяжної, виснажливої війни проти України для захоплення нових її територій. Новини дня.
Війна Росії проти України – новини четверга, 8 грудня (оновлюється).
++10:08++
Канада та Нідерланди подали спільну заяву про приєднання до справи України проти Росії у Міжнародному суді Організації Об’єднаних Націй. У ній зазначається, що обидві країни подадуть до суду своє тлумачення положень Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.
++09:39++Путін готує ґрунт для затяжної війни проти України – ISW
Президент Росії Володимир Путін готує ґрунт для затяжної війни проти України, переконані аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).
У своєму щоденному звіті вони звертають увагу на підсумки зустрічі Путіна з російською Радою з прав людини, на якій він сказав, що так звана “спецоперація” в Україні може бути “тривалим процесом”, і що захоплення нових територій є важливим результатом цього процесу для РФ. Путін порівняв себе з російським царем Петром І, зазначивши, що Росія зараз контролює Азовське море, за яке боровся Петро І.
“Це посилання на російську імперську історію явно окреслює нинішні цілі Путіна в Україні як відверто імперіалістичні та все ще максималістські. Путін налаштовує російську внутрішню аудиторію на затяжну, виснажливу війну в Україні, спрямовану на завоювання додаткових українських територій”, – йдеться в аналітичному звіті ISW.
Експерти також погоджуються з оцінкою генерального секретаря Північноатлантичного альянсу (НАТО) Єнса Столтенберга, що Росія прагне взяти оперативну паузу взимку, щоби перегрупуватися, відновитися та спробувати розпочати масштабніший наступ навесні. Аналітики ISW вважають, що така пауза піде на користь РФ, позбавивши Україну ініціативи в контрнаступі.

Continue reading...