Home Ukraine Україна — українською ISW: Україна намагається прорватися під Кремінною, окупанти – під Харковом

ISW: Україна намагається прорватися під Кремінною, окупанти – під Харковом

106
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Аналітики Британського Інституту вивчення війни вважають, що Збройні сили України перекидають особовий склад з Бахмута в Вугледар, де точаться важкі бої. В росії заявляють, що для них найважчою ділянкою фронту є Кремінна, де ЗСУ постійно намагаються прорвати їхню оборону.

Про це повідомляється на сайті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що 27 січня російські війська провели розвідувальну операцію на північному сході Харківської області. Російські пропагандисти поспішно повідомляють про їх війська начебто прорвали українську оборону біля Тернової (38 км на північний схід від міста Харкова), проникнувши на 500 метрів углиб.

26 та 27 січня українські війська продовжували контрнаступальні дії в районі Кремінної. Секретар Генради провладної партії «Єдина росія» Андрій Турчак заявив, що Кремінна є найскладнішою ділянкою лінії фронту через спроби України прорвати російські оборонні рубежі. Турчак також заявив, що російські ВДВ тримають оборону на Кремінському напрямку.

26 січня російський військовий блогер заявив, що 254-й гвардійський мотострілецький полк (144-а мотострілецька дивізія 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу) відбив український штурм і вів вогонь на відстані 50-100 метрів від українських сил поблизу Кремінної.

Continue reading...