Home Ukraine Україна — українською Фальстарт заради хайпу: чому "зависло" звільнення Резнікова

Фальстарт заради хайпу: чому "зависло" звільнення Резнікова

150
0
SHARE

Через бажання влаштувати хайп деяких політиків ситуація зі звільненням Рєзнікова стала на паузу
У неділю, 5 листопада, інформпростор України підірвала новина про скору відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Повідомлялося також, що місце Резнікова займе глава ГУР Кирило Буданов. Більше того, про це рокирування публічно заявив голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія. Втім, вже в понеділок Арахамія дав задній хід і повідомив, що відставки Резнікова не буде принаймні цього тижня. Для чого це було зроблено, розбирався “Апостроф”.
Епопея зі звільненням Резнікова з інформаційної бомби остаточно перетворилася на фарс. Заява голови фракції “Слуги народу” Давида Арахамії про те, що Олексія Резнікова вже найближчим часом відправлять у відставку з посади міністра оборони, після чого призначать міністром стратегпрому, означало, що це рішення остаточне і оскарженню не підлягає.
Проте все пішло не за планом: спочатку Резніков під час прес-конференції, яку він провів за кілька годин до зборів фракції “слуг”, зазначив, що останнє слово у цьому питанні залишається за Зеленським. А пізніше, після заяви Арахамії, міністр оборони заявив, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості йому очолити не пропонували, а якби й запропонували, то він відмовився б.
Читайте також: Буданов, тримай оборону: чого чекати після звільнення Резнікова
“Якби раптом мені така пропозиція надійшла б від президента України чи прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, бо я не маю експертизи, яка б дозволяла мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це помилка”, – наголосив міністр.
Тим часом новину про відставку Резнікова підхопили російські пропагандистські ЗМІ, які у своїх публікаціях не приховували із цього приводу радості.
Проте Кремль традиційно не вгадав із політичними розкладами в Україні. Вже наступного ранку Арахамія дав задній хід і написав на своїй сторінці в Telegram: “Чекаємо на призначення глав МВС та СБУ. Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться” .
Колега Арахамії з фракції Мар’яна Безугла пояснила ситуацію більш детально: “Ризики для системи в цілому перед Рамштаймом і враховуючи можливий наступ оцінюємо”.

Continue reading...