Home Ukraine Україна — українською Візит "Top Secret": як Зеленського приймали у Берліні

Візит "Top Secret": як Зеленського приймали у Берліні

129
0
SHARE

Володимир Зеленський перебуває з візитом у Німеччині. У Берліні він зустрічався з президентом та канцлером ФРН. А згодом полетів до Аахена отримувати премію імені Карла Великого.
Німцям страшенно кортіло повідомити, що Володимир Зеленський їде до Німеччини. Один берлінський поліцейський розповів журналістам про візит, що готується в умовах top secret, ще минулого тижня. А в ніч зі суботи на неділю, 14 травня, і німецькі військові пілоти, які забирали Зеленського з Рима літаком Люфтваффе Airbus 219 з ескортом із двох винищувачів Eurofighter, ще в повітрі сповістили весь світ повідомленням у соціальних мережах: “Ласкаво просимо до Німеччини! Для нас велика честь вітати президента України у німецькому повітряному просторі!”Сніданок президента у президента
О пів на першу ночі вже і сам Зеленський, приземлившись у столиці Німеччини, відправив твіт: “Уже в Берліні”. І в телеграфному стилі додав, за чим, власне, приїхав: “Зброя. Потужний пакет. ППО. Реконструкція. Євросоюз. НАТО. Безпека”.
З аеропорту BER до центру міста їхала довга колона чорних лімузинів у супроводі великої кількості поліцейських машин та мотоциклів із мигалками. Як виявилось, колона була фейковою, для відводу очей. Самого ж Зеленського доставили до Берліна гелікоптером, що сів на території міністерства оборони. Де Зеленський ночував, невідомо й досі.
За чутками, і по Берліну українського президента мали намір також переміщувати вертольотом, хоча від резиденції президента Франка-Вальтера Штайнмаєра (Frank-Walter Steinmeier), з яким Зеленський снідав о 08.45 ранку, до відомства федерального канцлера лише 750 метрів.
Зрештою, від перельотів над урядовим кварталом вирішили відмовитися. У тому числі й тому, що на території палацу Бельвю – резиденції президента – немає гелікоптерного майданчика. А саджати гелікоптер на проїжджій частині – ризик ще більший, ніж пересуватися у броньованому “Мерседесі”.
Сніданок, зважаючи на все, був вдалим. З машини назустріч Штайнмаєру вийшов досить похмурий Зеленський, а уже з Бельвю до відомства федерального канцлера президент України їхав доволі задоволений.
Читайте також: Експертка ОБСЄ: Масштаби депортації дітей з України в РФ вражаютьНімеччина подвоює військову допомогу Україні
Гостя у Берліні зустрічали щедро – знаючи, що Зеленський за кожної нагоди наполягає на нарощуванні поставок західних озброєнь Україні для відбиття російської агресії, ще напередодні офіційний Берлін повідомив про майже подвоєння німецької військової допомоги Україні найближчим часом.

Continue reading...