Home Ukraine Україна — українською Коли Україна отримає пілотів F-16 та зміна тактики російського військового командування. Колонка...

Коли Україна отримає пілотів F-16 та зміна тактики російського військового командування. Колонка Сергія Згурця

165
0
SHARE

Армія РФ намагається поступово перейти від “Орланів” до більш сучасних ZALA та SuperCam. Водночас за 6-7 місяців Україна пілоти F-16 будуть готові захищати небо
Армія РФ намагається поступово перейти від “Орланів” до більш сучасних ZALA та SuperCam. Водночас за 6-7 місяців пілоти F-16 будуть готові захищати наше небоТиск на РФ у Бєлгородській області
Почну з більш актуальної теми, рейд підрозділів легіону “Свобода Росії” та Російського добровольчого корпусу.
Цей рейд продовжується на території Бєлгородської області Росії й фактично й інформаційно, бо підтвердженої інформації є обмаль. Перед ефіром було повідомлення, що російські добровольці контролюють лінію аж до 40 кілометрів уздовж кордону від Грайворона до населеного пункту Щетинівка. Також вони повідомили, що сьогодні демілітаризували мотострілецьку армію Російської Федерації та декілька одиниць бронетехніки.
Міністерство оборони РФ, звісно, вже відзвітувало про повний розгром Російського добровольчого корпусу і легіону “Свобода Росії”, бо вони знищили аж 70 людей, 4 бойові броньовані машини та 5 пікапів і жодного підтвердження. Показово, що військові Росії стягнули в область близько 3 тис. бійців мотострілецьких військ, а також спецпризначенців підрозділів Альфа та Вимпел, які підпорядковані ФСБ. Цих спецпризначенців перекинули літаками у ніч з 22 на 23 травня, але так і залишили на летовищі, у бойові дії ті не пішли. У самій Бєлгородській області скасували режим контртерористичної операції.
На тлі цього, у легіоні “Свобода Росії” офіційно наголосили, що черговий міф РФ про власну міць розпався, а резервів у путінського режиму немає і Росія абсолютно не захищена. Окрім того, у Бєлгородській області паніка і паралельно з евакуацією відбувається стихійна втеча.
Були цікаві коментарі з боку військових з інших країн. Колишній начальник генерального штабу армії Британії Річард Даннатт сказав, що бойові дії в Бєлгородській області, на його думку, на користь наступу, який Україна планує проти окупаційних військ і мовляв, не так важливо, хто влаштував ці атаки – українські диверсанти чи російські партизани.
Україна, звісно, не визнає причетності до події у Бєлгородській області, бо каже, що їх проводять свідомі російські громадяни.
З військової точки зору, атаки на російське прикордоння мають, як на мене, обмежений сенс, але вони несуть потужний інформаційний ефект.

Continue reading...