Home Ukraine Україна — українською Кадри, що розривають серце: репортаж 24 Каналу із затопленої нелюдами Херсонщини

Кадри, що розривають серце: репортаж 24 Каналу із затопленої нелюдами Херсонщини

138
0
SHARE

Array
В ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Зараз деякі райони Херсона підтоплені. Ситуація може стати дещо гіршою, хоч нічого критичного вже не мало б бути. А-от на окупованій частині Херсонщини коїться “справжнє пекло” через дії росіян.
Як розповіла з місця подій ведуча 24 Каналу Андріана Кучер, частина Херсона виявилася підтопленою через підрив Каховської ГЕС. У деяких районах вода піднялася на рівень 1 поверху, хоч ще вранці перебувала у підвальних приміщеннях.
Утім, ситуація потрошки стабілізується. Вода прибуває в місто вже з меншою інтенсивністю. Але поки говорити про те, що пік підтоплення минув – не варто.Скільки людей евакуювали з Херсонщини
За даними місцевої влади, станом на 18:00 з Херсона евакуювала 1814 місцевих жителів і ще 400 – з області. Правоохоронці, комунальні служби та волонтери постійно допомагали вивозити людей.
На щастя, вже ближче до вечора “наплив” місцевих жителів суттєво зменшився. Усі почали рятувати тварин.
Коли бачиш це все наживо, то серце розривається від болю. Але не лише через страждання людей і жах, який вони переносять. Захоплюєшся людьми, які з усіх сил рятують і людей, і тварин. Це те, що відрізняє нас від росіян.

Continue reading...